Nieuwsberichten

Kerkenbeurs Noord gemist? Bezoek Kerkenbeurs Zuid!

 

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart 2018 heeft de Kerkenbeurs Noord plaatsgevonden in Drachten. Met ruim 500 bezoekers was dit weer een geslaagde beurs. Veel kerken hebben wij kunnen informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van KerkTV en Kerkradio, met name op het gebied van KerkTV en Privacy, een zeer actueel onderwerp met het oog op de verscherpte privacywet die in mei 2018 van kracht wordt.

Heeft u geen gelegenheid gehad om de Kerkenbeurs Noord te bezoeken? U bent alsnog van harte welkom tijdens de Kerkenbeurs Zuid! De Kerkenbeurs Zuid vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 april aanstaande in de Grote Kerk te Breda. Met onze code KB2018SIKN kunt u gratis toeganskaarten bestellen via de website van de beurs,  www.kerkenbeurs.nl . Komt u op zaterdag, dan kunt u om 14:20 uur een presentatie van sIKN bijwonen "KerkTV en Privacy: Regels en Richtlijnen".

Graag tot ziens in Breda!

   

Nieuwe Kerkomroep-App voor HUMAX

 

De HUMAX TV+ H3 is een apparaat waarmee je van elke TV een SMART-TV kan maken. Dit apparaat bedoeld om de gebruiker op een eenvoudige manier digitale TV-kanalen aan te bieden. Onder andere Netflix en YouTube maar ook lokale zenders kunnen met behulp van de HUMAX TV+ H3 eenvoudig gevolgd worden.

De makers van HUMAX-apparatuur kregen steeds vaker de vraag of het volgen van de eigen kerkdienst via Kerkomroep.nl tot de mogelijkheden behoort. Voor hen was deze vraag niet standaard in te vullen en daarop is onze medewerking gevraagd.

Wij zijn dan ook trots om te kunnen vermelden dat er nu een speciale Kerkomroep-App is gelanceerd voor HUMAX-apparatuur!  

   
Kerk en Kijkers zijn blij met Kerk-TV!  

Waddinxveen - 30 december 2016. Deze week verschenen er op Omroep Zeeland twee reportages over Kerk-TV.

Zowel in de kerk als thuis zijn de mensen enthousiast over de mogelijkheden om vanuit de eigen kerk te kunnen uitzenden en de dienst thuis te kunnen volgen. Deze reportages willen wij u niet onthouden, kijkt u mee op Omroep Zeeland?

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ondanks mijn ziekte ben ik toch een beetje in de kerk"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trend in de kerk: thuis live meekijken.

 

   
   

Beurs Kerk & Gemeente (20 en 21 maart 2015)

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2015 treft u ons aan op de beurs Kerk & Gemeente in de jaarbeurs te Utrecht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.kerkengemeente.nl

Wilt u kaarten bestellen?  Gaat u dan naar de beurswebsite en klik vervolgens op de button “Registreer voor GRATIS toegang”. Als u gebruik maakt van de code KG15SIKN dan krijgt u gratis toegang!

Beurs Kerk & Gemeente (29 en 30 november 2013)

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november treft u ons aan op de beurs Kerk & Gemeente in de jaarbeurs te Utrecht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.kerkengemeente.nl

Wilt u kaarten bestellen? Klikt u dan op de button“Registreer voor GRATIS toegang”. U komt dan terecht op de website van de beurs, klikt u dan nogmaals op de button “Registreer voor GRATIS toegang” en vul uw gegevens in.

   

sIKN continueert inbellen voor 5 jaar!

 

WADDINXVEEN – 25 oktober 2012 – sIKN heeft een contract gesloten voor 5 jaar voor het inbellen door kerkradio-luisteraars. Luisteraars die luisteren via een inbelverbinding kunnen ook na 2012 naar hun kerk blijven luisteren!

Steeds meer leveranciers stoppen met inbeldiensten. Daar waar vroeger veel mensen via een inbelverbinding contact met het Internet zochten, zijn dat nu vaste internetverbindingen geworden (ADSL, kabel, glasvezel). De luisteraars naar kerktelefoon lijken nu de dupe te worden van deze ontwikkelingen.

Doordat leveranciers stoppen met inbeldiensten worden de luisteraars op kosten gejaagd als zij hun kerkdienst willen blijven volgen. sIKN is dan ook erg verheugd dat zij in samenwerking met CS Net via het betrouwbare netwerk van Tele2 de kerken en haar luisteraars nog vele jaren deze goedkope manier van luisteren kan aanbieden.

sIKN heeft oog voor iedereen die vanuit huis de kerkdiensten wil volgen. Van inbellen voor de luisteraar zonder Internet tot een app voor de luisteraar met een tabletPC.

 
   

Eerste App voor het live volgen van kerkdiensten nú beschikbaar!

 

Via de Iphone of Ipad een kerkdienst volgen, waar u ook bent in de wereld? sIKN heeft een app ontwikkeld waarmee u de kerk en dienst van uw keuze kunt beluisteren of bekijken.

Alle kerken die aangesloten zijn bij sIKN zijn door middel van deze app op een eenvoudige manier via Iphone of Ipad te volgen. Dit houdt in dat men een dienst live mee kan maken maar ook dat men een dienst op een later tijdstip (nogmaals) kan volgen via het archief.

Deze app is per omgaande gratis beschikbaar in de Apple App Store onder de categorie Lifestyle.

Bij het openen van de Kerkomroep-app verschijnt een menu waarvandaan men verder navigeert door de app. Men kan kiezen uit diverse zoekmogelijkheden zoals zoeken op provincie, plaats of specifiek op beelduitzendingen. De buttons zijn extra groot om de bediening eenvoudig te houden.

In het menu is tevens een button opgenomen “Mijn Kerken” waaronder elke gebruiker zijn of haar voorkeur kan plaatsen om op deze manier snel te navigeren.

Een app voor Android-apparatuur volgt in de herfst.

Kerkomroep App
   

Kerkbeheerdersdag goed bezocht

 

De kerkbeheerdersdag van zaterdag 3 maart jongstleden was weer een groot succes: ruim 200 enthousiaste bezoekers hebben wij mogen ontvangen in Bunnik! Tijdens deze dag is veel informatie verstrekt over de techniek en de gebruikte apparatuur. Naast het opdoen van een kennis en kunde tijdens de presentaties was deze dag weer een bijzonder goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

 

 


Disclaimer | Privacy | Copyright 2016 sIKN